Pe scurt:
Bruno are 20 de ani si nici o letcaie in buzunar; el locuieste cu iubita lui, Sonia in varsta de 18 ani, in Seraing, un oras saracacios din estul Belgiei. Ei traiesc din ajutorul de somaj al Soniei si din invartelile si gainariile pe care le comite Bruno si gasca lui. Vietile lor se schimba pentru totdeauna atunci cand Sonia da nastere copilului lor, Jimmy. Ea vine acasa dupa nasterea lui Jimmy si afla ca Bruno a subinchiriat apartamentul lor unor necunoscuti. Daca la inceput Bruno promite si incearca sa se tina de cuvant, sa se schimbe si sa devina un tata responsabil, curand isi da seama ca micutul Jimmy reprezinta o noua sursa de venit.
Ce mi-a placut: ideea filmului la inceput... si cam atat.
Ce nu mi-a placut: cam totul... e un film mediocru, chiar nu inteleg cum de a reusit sa ia Palme D'Or in 2005.
Citate: "We'll have another"
Pe scurt:
Filmul povesteste istoria absolut deliranta a locuitorilor unui satuc evreiesc din Europa Centrala care in 1941 pun in scena o deportare cu trenul in frunte cu rabinul lor pentru a scapa de armata germana si a evada in Palestina.
Ce mi-a placut: ca intr-o lume intoarsa pe dos de catre razboi, se ajunge sa se dea crezare nebunilor. Interculturalitatea care predomina in tot filmul.
Ce nu mi-a placut: Nota oarecum trista din final.
Citate: "Mordechai: So Shlomo, have you ever been in love? Shlomo: No!!! That would be madness!!"
Pe scurt:
Terminalul spune povestea lui Viktor Navorski (Tom Hanks) venit din Europa de Est sa viziteze New York- ul. In timpul zborului, in tara sa are loc o lovitura de stat. Viktor aterizeaza la aeroportul John F Kennedy avand un pasaport care nu mai este valabil si ca atare nu are voie sa intre in Statele Unite si trebuie sa traiasca in terminalul aeroportului pana ce razboiul de acasa se va fi terminat.
Ce mi-a placut: modul in care Viktor se foloseste de toate posibilitatile pentru a supravietui in interiorul terminalului. Ca e cu jazz la mijloc ;)
Ce nu mi-a placut: chiar era nevoie de o poveste de dragoste in filmul asta ?
Citate: "I can't ask him what he's doing. I'm supposed to tell him what he's doing. I ask him what he's doing and I'm gonna look like an idiot.", "Officer Torres, my friend say you are stallion."
Pe scurt:
Cel de-al 13-lea film al lui Kim Ki-duk, Time, se deschide cu secvente ce prezinta o femeie in timpul unei operatii de chirurgie plastica.
Imaginile sunt previzibil de groaznice, aratand violenta din spatele unei fete remodelate. Ne-am putea astepta ca o asemenea deschidere sa duca la un film despre obsesia societatii cu frumusetea, populata de eroi narcisisti, gata sa faca orice pentru a fi frumosi, dar de fapt aceasta este o lucrare cu traiectorii mai putin previzibile. Kim Ki-duk este cunoscut prin faptul ca ocazional face aluzii previzibile - The Coast Guard fiind probabil cel mai bun exemplu, dar filmul Time ramane indeajuns de echilibrat incat sa submineze concluziile usoare.
Ce mi-a placut: modul in care el vedea relatia lor, sculpturile de pe insula.
Ce nu mi-a placut: obsesia ei de a fi persoana posesiva.
Citate: "We're all human !"
Pe scurt: Olive, in varsta de sapte ani, are o singura dorinta: sa castige concursul de frumusete Little Miss Sunshine. Insotita de familia ei disfunctionala, Olive porneste intr-o calatorie plina de aventuri spre California. Tatal, Richard, incearca disperat sa-si vanda programul "Calea spre succes in 9 pasi". Mama, Sheryl (Toni Collette), incearca sa puna sub tacere problemele fratelui ei, specialist suicidar in opera lui Proust, de-abia iesit din spital dupa ce a fost concediat de amantul sau.
Ce mi-a placut: scena de pe autostrada cu politistul, discutia dintre fiu si fratele mamei, ironia adusa societatii americane si falselor valori.
Ce nu mi-a placut: incercarea de a crea o familie dezechilibrata dar nu si credibila, faptul ca bunicul-junkie moare.
Citate: "Everyone just pretend to be normal !"